Bibelen forteller at Jesus er Guds sønn og at han lever i dag. Leser du evangeliene, treffer du på en alt annet enn uinteressert Jesus. Han var sammen med mennesker nesten hele tiden, og var mest sammen med dem andre hadde et skjevt blikk til, eller ikke brydde seg om – han brydde seg om dem, han elsket dem.

Den lille Bibel

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.

(Joh 3:16-18)

Budskapet om Jesus er ikke bare at Jesus vil ha kontakt med deg, men også at du trenger Jesus. Fordi Gud er hellig og menneskene fulle av synd kan ikke et menneske komme til Gud. Synden gjør det umulig, og det er det som gjør at du trenger Jesus. Jesus tok straffen for hele verdens synd da han døde på korset, og når synden allerede er dømt og betalt for, trenger den ikke dømmes en gang til. Spørsmålet er om du erkjenner at du har gjort noe galt og trenger tilgivelse, at du trenger Jesus. Gjør du det, slipper du å dømmes for din synd, Jesus tok straffen.

Jesus tilgir deg gratis, av bare nåde. Men han spør også om han kan flytte inn i hjertet ditt og bli sjef i livet. Han ønsker intimt vennskap med deg, og han ønsker å vise deg hva slags liv du kan få når du lever livet ditt for han. Han skapte deg av en grunn – vil du leve for Jesus?

Hvordan tar jeg imot Jesus?
Jesus venter på deg, og han setter stor pris på om du ønsker å ta imot han. Derfor har han gjort det svært enkelt. Du leste over «for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt men ha evig liv…» (Joh 3:16b). Tror du på Jesus er alt du trenger å invitere han inn i livet ditt med en bønn. Den kan være slik:

"Bli kristen-bønnen"

«Kjære Jesus. Jeg tror at du er Guds sønn, at du døde for å ta straffen for det gale jeg har gjort og kommer til å gjøre. Kan du tilgi meg mine synder? Jeg ønsker at du skal flytte inn i hjertet mitt og fra i dag av være sjef i livet mitt. Tusen takk for at jeg nå er Guds barn.»