Betania Ten Sing er i gang!

– Dette er det morsomste, kristne ungdomskoret jeg noen gang har vært med på! lød det fra en av ungdommene som møtte opp på Betania Ten Sing sin første øving.

Oppstarten må sies å være en knallsuksess. Fem ivrige ungdommer møtte opp, og allerede på første øving runget flerstemt korsang i lokalene i Betania Kristiansand.

Nyoppstartet kor

Daniel Pettersen og Linn Marita Eikrem startet 27. oktober et ungdomskor i Betania Kristiansand. Aldersgruppen er 13-19 år, og her er det mulighet for å være med som sanger, tekniker eller musiker i band. Øvelsene skjer i Betania hver lørdag 18:30 – 21:00. Etter øvelsene holdes det åpent for sosiale aktiviteter og noe å bite i.

– Dette har vi gledet oss lenge til, sier Daniel mens han mimrer tilbake til sine år i ungdomskor.

Daniel begynte å spille trommer i et ungdomskor når han var 16 år, og musikken var noe av det første som trakk han inn i et ungdomsmiljø i Stavanger.

– Det å være med i et ungdomskor er noe helt spesielt. Det er en unik driv, som jeg tror mange lengter etter.

Mer enn bare å synge

Linn Marita, administrasjonssekretær og lovsangsleder i ungdomsarbeidet i Betania, gleder seg til å ha et lavterskel musikktilbud for ungdommer i hele byen.

– Å være med i kor gir en mye sterkere følelse av fellesskap og tilhørighet enn å møtes bare for å henge. Alle jobber mot et felles mål, og får mulighet til å uttrykke seg kreativt i et trygt fellesskap.

Hun påpeker også at det er viktig å være klar over at selv om du ikke ønsker å synge, er det fortsatt mulighet til å være med i koret.

– Et kor består ikke bare av sangere, det trengs også musikere og teknikere. I et slikt kor er det også gode muligheter for lederansvar og personlig utvikling, gjennom at ungdommene får ansvar og oppgaver i koret.

I Ten Sing koret vil Linn Marita ha ansvar for å sette sammen et band som kan spille sammen med koret, og et teknikerteam som er med  styrer lys, lyd og andre visuelle elementer på fremtidige konserter.

Dreven kordirigent med på laget

Med seg på laget har Daniel og Linn Marita også Tom Jarle I. Kristiansen, den drevne kordirigenten og musikeren som er godt kjent i kormiljøet her på Sørlandet.

– Min begeistring for sang og musikk startet i Ten Sing og har vært avgjørende for at jeg i dag jobber med musikk på heltid. Jeg fikk oppleve et trygt og godt miljø gjennom øvelser, konserter og turer. Og så fikk jeg utvikle meg både musikalsk og i tro. Jeg oppfordrer alle ungdommer som har interesse for sang og musikk til å være med i Ten Sing. Kanskje blir dette starten på din musikk-karriere? utfordrer Tom Jarle I. Kristiansen.

Betania Ten-sing er en del av ungdomsarbeidet i menigheten Betania Kristiansand, og har et tydelig kristent verdigrunnlag. Tilhørigheten til menigheten Betania, åpner for mye deltakelse på søndagsmøtene, i tillegg til rene Ten-sing konserter.

Øvelser hver lørdag 18:30-21:00. Sosialt og mat etter øvelsene.

/Betaniatensing
/betaniatensing