José Dorich til Betania

Søndag 15. september kommer Jose til oss i Betania og skal tale på møte. Han er opprinnelig fra Chile, men kom til Norge på 80-tallet. Etter mange år i Norge er han nå misjonær i Spania.

Familien til José kommer opprinnelig fra Chile, men han kom til Norge i 1987. På den tiden var det diktatur i Chile og derfor måtte de søke politisk asyl. Jose fikk til slutt oppholdstillatelse og ble værende alene de første 2 månedene før familien kom. Selv om de kom rask ut i jobb, var det ikke så mange muligheter til å lære norsk. Det var omtrent ingen språkkurs tilgjengelig. Det å flytte var en helt ny fase i livet.

Fra Chile hadde José med seg den katolske troen. De praktiserte ikke alle ritualene, men troen på en Gud var der. Etter de kom til Norge begynte en av hans døtre ågå i den spansktalende menigheten i Filadelfia. Datteren inviterte sin far til en konsert hun skulle synge på der. Da fikk han se hva som foregikk i denne menigheten og han fikk et nytt møte med Gud. Da forsto han at gud beveger seg i lovsangen og at Gud gikk å lette etter han. Her skjønte han at frelsen var ikke på grunn av handlinger men nåden.

Hans første misjonsreise i Spania var i 2005. Han har alltid hatt lyst til å reise til Spania, men han hadde nesten ingen kontakter der. I Spania ble han kjent med misjonærene Tor Inge og Anne og tilslutt reiste hele familien ned til Spania for et kortere opphold. I 2007 reise han helt alene i 6 måneder, da var det Filadelfia og den spansk menigheten pluss familie som støttet han. Det ble et år med nye erfaringer.

Gud talte han et profetisk ord om å dra tilbake til Norge for å forberede seg.  Da brukte han 10 år i tjeneste i Norge. Etterhvert begynte han å kjenne på hungeren til å misjonere igjen. Nå følte han seg bedre forberedt. Han kjente på at alt som Gud har lært han i perioden i Filadelfia, var på tide å ta i brukt. Han brukte mye tid i bønn og ting begynte å skje.

Sammen med kona ønsket han å bruke de ressursene de hadde på misjon. Hans kall var å fortsette det arbeidet som var startet av andre familier. Prosjektet Outreach Mission – Gods Esembly, som var et prosjekt for å åpne 1000 nye menigheter i Spania. De begynte å jobbe med dette prosjektet i menigheten de ble kalt til. Det var helt enkle små prosjekter.

Spania er et rikt land, men med store utfordringer med arbeidsledighet og sosiale problemer. Derfor ville de fokusere veldig på en bærekraftig økonomi. De startet prosjektet «Elske Guds hus». Der bygde de opp en kafé som et naturlig møtepunkt, men også for å dele evangeliet. Det har gitt god resultater.

Nå driver han med kirkelig arbeid i fengsel. Da han hørte om dette på en konferanse ble han veldig betatt. Det tok lang tid før han fikk skaffet de papirene han måtte ha for å kunne jobbe der. De begynte å jobbe i et fengsel som heter Villena som ligger 75 km fra Alicante. De var den første menigheten som kom inn på fengselet i området. Det var et morderne, høysikkerhets fengsel men nesten 1300 innsatte. Dette har han nå jobbet med i 10 måneder og 20 innsatte har blitt kjent med Jesus. Litt senere i september skal de første døpes!

Han har fokusert veldig mye på disippelgjøring, men dette krever mye tid og man må være veldig mye med mennesker. Frukten begynner å vise seg. De jobber ut i fra det som står i Bibelen. Åkeren er stor og arbeiderne er få. Hovedkirken i Alicante gir i dag sin fulle støtte til arbeidet. Nå har de offisielt et menighetsarbeid som jobber ut i fra et fengsel. Det de trenger mest nå er en generasjon som lengter etter å dra til fengselet for å jobbe og å tjene Gud.

På søndag skal han dele litt om hva det betyr å tjene Gud, og andre ting som Gud legger på hjertet.