Watoto Children Choir

Bli med på en unik konsertopplevelse med Watoto Children´s Choir! 9. oktober kl 18:00 kommer det afrikanske koret til Betania Kristiansand med sin nyeste turné “We will go”.

Watoto er en familie bestående av mennesker fra hele verden som jobber sammen for at de forlatte skal ha tilhørighet. I en tid med borgerkrig, ble Watoto Church i Kampala, Uganda, startet for å spre ordet om håp og liv til nasjonen. Siden da har Watoto hjulpet tusenvis av foreldreløse barn inn i nye hjem, styrket sårbare kvinner til å finne sin plass i samfunnet, reddet babyer og tidligere barnesoldater, og har sendt barnekoret rundt på seks kontinenter. Deres visjon er å oppfostre morgendagens ledere, slik at de kan være med å bygge opp nasjonen igjen.

Historie
Grunnleggerene av Watoto, Gary og Marilyn Skinner, reiste i 1980 med sin familie til Uganda, et land kjent for vold og fattigdom. Da startet en kirke, og hadde tro på at Gud skulle bruke den til å gjenoppbygge håp i nasjonen.

Gary besøkte en 79 år gammel enke som hadde syv barn. Når de vandret gjennom bananåkeren bak den lille hytten hennes, pekte hun ut gravene til sin mann og seks av hennes barn. Alle døde av AIDS. Hennes siste barn, en datter, var døende av samme sykdom. Gary ble svært rørt av dette besøket, og det satte dype spor for veien deres videre i livet. Han husket Jakob 1:27: En ren og usmittet gudsdyrkelse for Gud og Faderen er dette: å se til farløse og enker i deres nød, og å holde seg uplettet av verden.

Watoto-koret
Koret Watoto har reist sammenhengende siden 1994. Deres mål er å dele budskapet om håp for Afrikas mest sårbare barn og kvinner. Nesten hver dag, hele året, er det et Watoto-kor som opptrer en eller annen plass i verden. De har blant annet holdt konsert i det hvite hus og for dronningen av England.

Watoto betyr “barn” på Swahili. Koret består av barn som har mistet en eller begge sine foreldre til AIDS eller krig.

Konsertene inneholder rytmer fra afrikansk kultur, contemporary gospel og kreativ dans. De har gitt ut flere album, og det nyeste albumet “We will go” er hovedinnholdet i konserten de kommer med til Betania.

Konserten er et samarbeid mellom Hillsong Kristiansand og Betania Kristiansand. GRATIS INNGANG!