Leder en menighet i vekst

Jim Ronny Andersen, administrativ leder i Betania, leder en menighet i vekst.

Av Ivar Eidsaa

 

– Det er moro, dette, smiler han, når han har logget seg på registeret for se hvor mange medlemmer menigheten Betania teller.

– Godt over 300, sier han.

– Og tallet er stigende, sier han.

Jim Ronny Andersen er rimelig nytilsatt.

– Dette er en av de første dagene i ny jobb, forteller han.

 

Eiendomsutvikler

Etter å ha arbeidet som eiendomsutvikler i Kruse Smith Eiendom i flere år, valgte Andersen å starte for seg selv.

Det at han nå står friere gjør at han kunne takke ja da Betanias ledelse spurte om han kunne tiltre som administrativ leder i en 30 prosents engasjementstilling.

Utenom jobben i Betania arbeider han fortsatt som eiendomsutvikler.

– Dermed passet det å ta andre engasjementer, så jobben i Betania var gudesendt, smiler han.

Sammen med en del andre, blant annet familien Lund som i flere år var med og drev Hotel Norge, er han nå med og utvikler det nye hotellet som snart står ferdig i det nye Torvkvartalet.

 

Nytt hotell

– Det er det gamle Hotell Wergeland, eller Bondeheimen som drev der før Hotell Wergeland, som vi utvikler. Det gamle Hotell Wergeland var et forholdsvis lite hotell. Nye arealer er kommet til, slik at når hotellet åpner, vil det være med 195 rom, forteller Andersen.

Det er en aktiv menighet han nå skal ha det administrative ansvaret for. Søndagsmøter hver søndag, babysang og tirsdagstreff annenhver uke, gospelkoret Exodus, barnearbeidet One 80-club for barn fra 9-13 og One 80 fra 13 år og oppover, er noen eksempler.

 

Leier ut

Lokalene hvor Betania holder til, er store. Møtesalen med tilhørende café ble pusset opp og utvidet for ikke så lenge siden. I tillegg eier Betania leilighetene i etasjene over egne møtelokaler, leiligheter som i dag leies ut.

– Vi tilrettelegger også for utleie av egne lokaler til kurs og konferanser. Eksamenskontoret er fast leietaker i eksamenstiden, og vi leier også ut til band og kor som trenger gode øvingslokaler hvor alt av teknisk utstyr er på plass, sier Andersen.

 

Ranket som nr. 30 – i verden

Jim Ronny Andersen kan se tilbake på en meget aktiv idrettskarriere. Han var i flere år en av landets beste badmintonspillere. Høydepunktet kom da Andersen ble nummer ni under OL i Aten, og på sitt beste var han ranket som den 30. beste spilleren i verden.

Han blir av mange omtalt som en vinnerskalle, en utrolig dedikert kar som trente målrettet for å bli så god som mulig. Fordi han satset på å hevde seg i OL, hadde han et noe mindre fokus på nasjonale turneringer, skjønt han kan se tilbake på seks kongepokaler.

 

Er fremdeles aktiv

Han er fremdeles aktiv, men på et lavere nivå. Det sier likevel sitt om talentet at han fortsatt hevder seg meget bra når det er tid for norgesmesterskap i badminton, med flere seire som resultat individuelt. Sammen med sin ektefelle Helene Abusdal er det også blitt flere gullmedaljer i mixed double.

I dag er det datteren, Julie Marie Abusdal, som fører badmintontradisjonene videre.

– Et flott talent som kan nå langt, sier en stolt far.