Nytt fra Nord-Thailand – November 2023

Et pass under og spennede oppdateringer

Hei 

Det begynner så smått å bli litt kjøligere her ute i Nord-Thailand, med tåke og «under 20 grader» på morgenen,
Vi nærmer oss jul, og her ute er vi inne i en travel førjulstid, vi planlegger mange juleselskaper og aktiviteter i år.

I dette nyhetsbrevet vil jeg ta med et personlig vitnesbyrd fra Måkkham, og jeg vil gi noen oppdateringer om hva som skjer i tjenesten vår.
Se også en video som summerer litt av det som har skjedd i arbeidet vårt i 2023, og det inneholder også vitnesbyrdet til Nong Kam og Sei Gån, ekteparet som ikke kunne få barn.

Dette blir vårt siste nyhetsbrev dette året, så vi vil benytte anledningen til å ønske deg en riktig velsignet julehøytid!
Jeg vil legge ut litt kortere oppdateringer på vår Facebook gruppe neste måned, så meld deg gjerne på den for å få flere bilder og oppdateringer.

https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/

Takk til dere som har stått med oss i 2023!
Helt i begynnelsen av dette nyhetsbrevet vil jeg benytte anledningen til å takke alle dere som har stått med oss dette året. Enten det er i bønn, økonomisk eller om du bare har lest nyhetsbrevene våre og husket på oss.
Vi kunne ikke ha gjort og sett det vi har opplevd dette året uten dere!
Så tusen takk!Vi vil sende en personlig hilsen til en del av dere som har støttet oss økonomisk i løpet av 2023, i desember.
Det kan også være enkelte som har gitt til oss som jeg ikke får sendt en personlig takk til, vi ville derfor gi deg en generell takk her også!Jeg har laget en liten video som en liten takk, og jeg forteller litt om hva som har skjedd i 2023.

 

Husk at du også kan få oppdateringer og å se flere bilder på vår Facebook gruppe.  Meld deg gjerne på denne gruppen!
https://www.facebook.com/groups/toreogmawkkham/

Du kan også like vår tjenestes Facebook side (Good News for the Shan), og også se flere bilder her: https://facebook.com/goodnewsshanministry

FacebookWebsite

 

Måkkkams pass og vitnesbyrd

Ofte har jeg med vitnesbyrd fra de vi jobber i blant, men i dette nyhetsbrevet vil jeg ta med ett mer personlig vitnesbyrd.

 

I tidligere mailer og poster på vår Facebook gruppe, har jeg nevnt et bønneemne, og en del har spurt meg om hvordan det går med dette. Her er historien:

Måkkham er fra Myanmar, og mange er kanskje klar over hva som skjer i dette landet? Hvis ikke, ta et kort søk på nettet.
Det var et militærkupp i 2021, og situasjonen i dette landet er veldig vanskelig! Dette har blitt litt glemt i alt annet som skjer i verden.
Dette påvirker oss også, selv om vi bor i Thailand. Måkkham må blant annet ha pass, for å kunne bo og tjenestegjøre her, og vi er alle avhengig av visum for å bo her.

I sommer dro vi til den Myanmarske konsulatet i Chiang Mai for å få fornyet passet til Måkkham.
Vanligvis er dette en ikke en alt for vanskelig prosess, men det skulle vise seg at det var dette nå.

Måkkham dro til konsulatet og kom ganske fort tilbake. Hun hadde ikke engang kommet seg inn på konsulatet. Hun fikk bare et kort svar på at hun ikke kunne fornye passet. «Det er over et år igjen på utløpsdato på passet, så du kan ikke gjøre det nå, du må vente til det er under 6 måneder igjen.» Var svaret. Måkkham sa: «Men jeg trenger å fornye passet på grunn av at visumet mitt i Thailand går ut i november.» Svaret var kort: «Det er ditt problem!»

Da jeg kom tilbake fra Norge i september, prøvde jeg å forhøre meg om det var noen mulighet for å få ett nytt pass før visumet gikk ut i begynnelsen av november. Jeg hørte med to personer, den ene jobbet på den Myanmarske konsulatet, og de sa det samme: «Du kan bare fornye passet minimum et halvt år før det går ut.»

I oktober måtte vi i et intervju i forbindelse med fornyelse av visumet vårt i Thailand, som vi må hvert år. Hun som intervjuet oss sa: «Det er synd hvis du ikke får fornyet passet ditt, for du vil bare kunne få åtte måneders visum, men jeg har hørt at hvis du drar til den Myanmarske ambassaden i Bangkok, og betaler rundt 2 000kr for det, så kan du få det til.»
Det var bare tre uker til visumet vårt gikk ut, og den neste uken var veldig travel, vi måtte på en konferanse i Chiang Mai, og vi fikk besøk fra Sveits.

Vi prøvde å kontakte ambassaden i Bangkok for å sjekke om det var mulig å få fornye passet der, men vi fikk ikke svar eller kommet i kontakt med dem på noen måte.
Måkkham bestemte seg til slutt for å ta den lange veien ned til Bangkok, og ta direkte kontakt med ambassaden, som siste utvei.

Litt over en uker før visumet vårt gikk ut, tok hun nattbussen ned til Bangkok, som tar rundt 14 timer, og hun klarte å komme seg til ambassaden litt før klokken ti på morgenen.  Da var det rundt 3-400 mennesker der allerede som ventet på å komme inn på ambassaden.
Samme morgen, var det flere som ba, meg inkludert. Jeg ba konkret: «La hun treffe en person som kan hjelpe henne, og la prosessen gå fort!»
Rundt 10:30 ringer hun meg og sier: «Passet mitt vil bli ferdig i ettermiddag, ikke vær bekymret.»
Rundt 18:00 hadde hun fått passet.

Hun forklarte meg senere at da hun kom til ambassaden, hadde det vært en hjelper fra ambassaden der som spurte hva hun ville gjøre på ambassaden, og hun forklarte situasjonen. Vedkommende sa: Det er ingen problem, bare gi meg passet og kopiene dine så vil passet ditt være klart i ettermiddag. De sa det ville koste 3 000 bath (rundt 1000kr), men da hun så Måkkham sin adresse i Thailand, sa vedkommende: Du har dratt veldig langt, du kan få det får 2 800.
Vi har hørt om andre som har betalt godt over 3 000kr for det, men hun fikk det til under 1000kr, enda ett lite under.
Gud hørte vår bønn denne dagen(noe han alltid gjør), jeg tror det finnes engelen i fysisk form, den dag i dag.
I begynnelsen av november, fikk vi også fornyet visumene våre i Thailand for ett år, og vi takker Gud for det!

Vi er litt fysisk slitne med alt som har skjedd de siste ukene, og vi har gjort vår tjeneste oppå dette. Vi var en ny tur til Chiang Mai forrige helgen, på ett årlig viktig møte i forbindelse med organisasjonen som gir oss visum, i tillegg. Jeg forberedte en presentasjon til dette også.

Nærmere en Norges tur (vær med å be)
Vi har tenkt en del på om tre av oss skulle ta en tur til Norge i 2024. Det vil bli: Elisabeth, Måkkham og meg, de to eldste er vanskelig å få med oss.
Ved at Måkkham fikk sitt pass, så er vi ett steg nærmere, men vår største utfordring er tjenesten og arbeidet vårt her ute. Det er så mye som skjer her, og vi er underbemannet, så vi vet ikke helt hvordan det ville gå med tjenesten hvis vi var borte i rundt to måneder. Vi kan kanskje korte det ned litt, men når vi først drar så langt og bruker så mye penger på det, er det bra å være i Norge en del uker.
Hvis vi drar, tenker vi på mai og juni.

Be gjerne med oss for dette!!

Andre spennende oppdateringer

Fra en takkefest i vår menighet denne søndagen

 

En mann frelst og delvis helberdet

En kveld var vi å besøkte en mann, som tidligere ikke kunne gå, vi har bedt for ham flere ganger, blant annet da et DTS team fra Norge var her i april. Nå er han mye bedre og har begynt å gå, og han tok imot Jesus en kveld da vi besøkte ham og ba for han.
Nye kristne styrket i sin tro etter en konferanse
I oktober tok vi med oss fire av våre nye kristne til en årlig Shan konferanse i Chiang Mai. Flere av dem ble møtt av Gud og ble styrket i sin tro. En av dem kuttet ut røyken etter konferansen.
Alt i alt var vi en gruppe på 19 personer fra vår menighet (se bildet over, det var 3 personer til som ikke er på bildet).
Deler de gode nyhetene med enda flere
En kveld dro vi til en applesingård som er 30-40 minutter fra her vi bor, på litt dårlige veier.
Det er en ny kristne som vi følger opp der, og denne kvelden hadde det kommet rundt 10 personer til, som alle ønsket å høre de gode nyhetene. Vi delte det for dem, og vi ba for dem.Sist søndag kom det også en Shan kvinne på møtet vårt som ønsket å bli en kristen, hun bor også rundt 40 minutter fra oss. Da vi sendte henne hjem, fikk vi også anledning til å dele de gode nyhetene for de fem familiene som bodde der. Det var over 10 personer. De fulgte nøye med på Måkkham da hun forklarte evangeliet (se bildet først i dette nyhetsbrevet). Et par av dem hadde aldri hørt om Jesus før.
Disippeltrening
Siden mange har blitt kristne det siste året trenger vi også å fokusere på disippeltrening. Derfor har vi det siste året brukt onsdager til å undervise nøkkelpersoner. En periode hadde vi bare ett ektepar, men nå er en person, som har vært litt frem og tilbake i troen tilbake i gruppen, og to andre ektepar vil også være med oss på onsdager. Spesielt en person er også mye med oss når vi besøker husgrupper andre kvelder i uken.
Be gjerne med oss for disippelgjøringen, det er en veldig viktig del av det vi gjør!

Nye dåp

Siden vårt nyhetsbrev i midten av september har vi hatt tre nye dåp. Det var tre unge menn som lot seg døpe.
Vi har også to-tre personer til som snart ønsker å døpe seg, så før året er omme har vi mulig døpt over 25 personer dette året.
Vil nå ut til 3-400 personer i desember

Vi begynner å nærme oss jul, og vi har startet forberedelser til dette. Barna på skolen vår har begynt å praktisere danser og sanger for julefesten.Vi vi ha den store festen den 17. desember, og vi kan samle rundt 150-200 personer på den.

Vi har også lagt planer om tre steder til der vi vil dele julens budskap.
Potensielt kan vi nå ut til over 400 personer i løpet av desember.
Den 10. desember vil vi ha juleselskap for menigheten vår. I tillegg til dette må vi også på en julefest i Chiang Mai og en i Chiang Rai, så det blir en veldig travel måned.

Hvis du skulle ønske å vi en gave til tjenesten, føl deg fri til det! Vi trenger litt ekstra midler rundt jul.
Det som eventuelt er i overskudd vil gå til drift av lørdags-skole og tjenesten generelt

For tjenesten og våre julefester bruk: Vipps 770203 // Kontonr. 1813 68 67241

Støtt oss gjerne

Med ganske enkle og små midler deler vi de gode nyhetene til mange hundre mennesker her ute i Nord-Thailand, og vi har ingen store sponsorer.
De vi jobber blant er immigrasjons-arbeidere og flyktninger fra Shan staten i Myanmar. Vi jobber med folkeslag som shan, ba long, svart karen (jang lam) etc.

Tenk gjerne på om du skulle støtte oss, vi trenger mer for å nå ut lenger!

Personlig
Det er alltid litt ekstra utgifter rundt jul, men vi er veldig takknemlige for Gud sin forsørgelse for oss gjennom dette året! Det har vært ett helt spesielt år økonomisk, men vi skulle fremdeles gjerne se ett par faste givere til.

Prosjektet (Gode nyheter for shanfolket)
Som nevnt over; du kan gjerne gi en gave til tjenesten i forbindelse med våre julearrangement!
Vi trenger også flere faste givere her.
Vipps 770203


Du kan bruke følgende konto for gaver:

Vår privat-konto (bruk denne for enkelt gaver for oss som familie)
Kontonr.: 9710 27 46787
Vipps: 900 90 354

Vår misjonskonto gjennom Betania Kristiansand.
Denne er for faste givere/støttepartnere for oss som familie (for underhold).
Kontonr. 3060 39 58000

Prosjektet: Gode nyheter for shanfolket
Gaver til prosjektet som støtte til julefester, skolen, leie av tomt og kontor, transport, lokale stab etc.
Kontonr.: 1813 68 67241
Vipps: 770203

  • Ha en velsignet julehøytid!
    Hilsen Tore, Måkkham, Anna, Sarah og Elisabeth