Arken på telttur med menigheten!

12. og 13.februar var offentlige fridager i Bolivia i forbindelse med karneval. Det er en tid med festing, mye alkoholmisbruk og andre tradisjoner, som f.eks K´oa; et ritual med røkelse, hvor man ofrer til moderjord. Vi som er kristne tar selvfølgelig avstand fra disse tradisjonene. For mange er det vanskelig å unngå å bli dratt inn i dette, da presset fra familie og kollegaer kan være trykkende. Det er derfor vanlig i mange menigheter å arrangere leirer, seminarer og dåp disse dagene.

Vi i Monte de Sion pleier å dra på telttur; skikkelig familieleir, for alle generasjoner. I år var vi over 100 deltagere; yngstemann var 1 1/2 år og eldstemann over 80. Guttene i Arken fikk også bli med (alle fra 12 år og oppover). For mange var det første gang de lå i telt. Det var faktisk første gang de lærte å sette opp et telt!

Vi hadde en fantastisk leir, med litt sol, mye regn, men ingen sure miner. Humøret var på topp. Guttene våre følte seg fullstendig inkludert i alle aktiviteter. De deltok på konkurranser med stor iver (de er suverene i sekkehopping), og skåret mange poeng for lagene sine.

Hvis det var opp til ungdommene, kunne vi blitt boende i telt i skogen fram til jul. Vi eldre var glade for å komme hjem til eget toalett, bad og ikke minst, en god madrass….

Hilsen fra May Kristin, Gonzalo og store og små i Arken!